Трамп звернувся до США щодо свого імпічменту: «Це найбільше шахрайство в історії»

13:56, 14.11.2019
Трамп звернувся до США щодо свого імпічменту: «Це найбільше шахрайство в історії»

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Президент США Дональд Трамп записав відеозвернення до американців на тлі публічних слухань у Конгресі США щодо розслідування в рамках імпічменту.
 
Відеозвернення опублікував Білий дім у Twitter.
 
"Те, що зараз відбувається, це найбільше шахрайство в історії американської політики. Демократи хочуть забрати вашу зброю, ваше медичне страхування, нівелювати ваші голоси на виборах, забрати вашу свободу, суддів, яких ви підтримуєте, - вони хочуть забрати все", - заявив Трамп, ймовірно маючи на увазі протистояння із демократами щодо важливих для своїх виборців питань.
 
"Ми не можемо допустити цього ніколи. Ми боремося за те, щоб осушити вашингтонське болото (подолати корупцію - ред.), і саме це я зараз роблю. Тепер ви бачите, чому нам це необхідно зробити", - наголосив американський лідер.
 
За його словами, нині на кону ціла країна.
 
"Все дуже просто: вони намагаються зупинити мене, бо я борюсь за вас, і я ніколи цього не допущу", - сказав Трамп.
 
Як відомо, у середу, 13 листопада, в Палаті представників США відбулися перші публічні слухання в контексті розслідування з імпічменту президента США Трампа.
 
Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.
 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.
 
Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.