В Одесі розбили меморіальну дошку на честь загиблого активіста Ігоря Іванова

15:58, 11.11.2019
В Одесі розбили меморіальну дошку на честь загиблого активіста Ігоря Іванова

В Одесі п‘ятеро невідомих у балаклавах розбили меморіальну дошку українського активіста Ігоря Іванова, якого вбили 2 травня 2014 року.

 

Про це написав на сторінці у соцмережі Facebook активіст Сергій Стерненко.

 

Активіст зазначає, що за 30 метрів стоїть пост Нацгвардії, навколо – чимало камер. Інцидент стався у центрі міста.

 

“Дерибасівська фактично. Проросійські колаборанти нахабніють останнім часом. Стають дуже активними. Їх не карають, правоохоронні органи майже нічого не роблять у цьому напрямку.Якщо зараз не збивати російську агентуру, вже скоро, як і у 2014, РФ виведе на вулиці тисячі живих мерців та почнеться нова фаза гібридної війни”, – пише Стерненко.

 

У пресслужбі поліції Одеської області подію кваліфікували як хуліганство. Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань: частина 2 статті 296 ККУ.

 

“Про розбиту табличку, встановлену у пам’ять про загиблих під час трагічних подій 2 травня 2014 року, до поліції повідомили громадяни. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції”, – повідомляють речники поліції.

 

Зазначається, що правоохоронці вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного правопорушення.

 

Ігор Іванов – десятник Одеського осередку “Правого сектора”. Його застрелили проросійські активісти, що напали на мирну ходу за Єдність України 2 травня 2014 року.

 

Нагадаємо, 2 травня 2014 року сутички в центрі Одеси між патріотичними силами та проросійськими сепаратистами завершилися тим, що останні забарикадувалися у будинку профспілок. Згодом будівля загорілася, загинуло понад 40 осіб.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В ООН стривожені тим, що за чотири роки після трагедії в Одесі ніхто не покараний


Як повідомляла "УМ", фігурантів у "справі 2 травня" Сергія Долженкова, Євгена Мефедова, Максима Сакауова, Владислава Романюка і Сергія Корчинского Іллічівський міський суд в Чорноморську суд визнав невинними та відпустив через недолугі докази сторони звинувачення. Згодом Євгена Мефьодова та Сергія Долженкова повторно взяли під варту за іншими звинуваченнями.