У Києві церковники з хрестом штурмували суд, поліція застосувала газ (ВІДЕО)

15:50, 11.11.2019
У Києві церковники з хрестом штурмували суд, поліція застосувала газ (ВІДЕО)

У Шостому апеляційному адмінсуді Києва сталися сутички між представниками ліквідованої УПЦ КП і працівниками суду, поліція застосувала газ.

 

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

 

 "Під час судового засідання у приміщенні суду на вулиці Московській відбувалася сутичка між представниками релігійної організації та працівниками суду. За попередньою інформацією, група осіб розбила скляні двері в будівлі суду та намагалися потрапити на засідання, у результаті чого сталася сутичка з представниками суду. Для припинення конфлікту працівники поліції застосували сльозогінний газ", - повідомили в поліції.

 

У поліції додали, що 5 активних учасників інциденту доставили до райуправління, у них наразі відбирають пояснення для встановлення всіх обставин інциденту.   

 

За даними джерел УМ, до суду проривалися представники ліквідованої УПЦ КП, оскільки там розглядали позов УПЦ КП до Мінкультури про заборону ліквідаційній комісії вчиняти дії щодо майна цієї церкви.

 

Співрозмовник розповів, що група осіб зі священником і великим хрестом хотіли всі разом потрапити на засідання, вони розбили двері і спровокували сутичку з працівниками суду.

 

Поліція зареєструвала подію в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Після перевірки діям учасників інциденту нададуть правову оцінку.

 

Напередодні на сайті УПЦ КП анонсували акцію протесту проти дій предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія і проти зняття з державної реєстрації Київської Патріархії УПЦ КП Міністерством культури за часів президента Петра Порошенка.

 

Акція мала розпочатися о 9:00 на Європейській площі. Після цього церковники анонсували ходу до Шостого апеляційного адміністративного суду на вулиці Московській, 8. 

 

11 листопада Шостий апеляційний адмінсуд розглядав апеляційну скаргу Мінкультури на ухвалу Окружного адмінсуду Києва від 4 вересня, якою суд визнав протиправним наказ Мінкультури про скасування статутів УПЦ КП і заборонив органам державної та місцевої влади чіпати церкву та її майно.

 

У суді УП повідомили, що апеляцію задовольнили.