Затриманий у Польщі Ігор Мазур переданий на поруки генконсула України

15:58, 10.11.2019
Затриманий у Польщі Ігор Мазур переданий на поруки генконсула України

(фото: facebook.com / Ігор Мазур)

Співробітник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, один з лідерів УНА-УНСО, ветеран війни на Донбасі Ігор "Тополя" Мазур переданий на поруки Генерального консула України у Любліні.
 
Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Facebook.
 
"Суд про обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться, його передано на поруки генконсула України у Любліні. ... Усі, хто займається питаннями звільнення та повернення додому нашого громадянина, докладають максимум зусиль, аби він не став заручником політичної помсти Росії. Боротьба за долю нашого співвітчизника триває", - зазначила Денісова. 
 
"Прокурор задовільнив наше клопотання. Тополя переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна. Дякуємо всім за підтримку!", - зазначив у свою чергу посол України в Польщі Андрій Дещиця.
 

Як повідомляла "УМ", 9 листопада в Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом Росії затримали співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО Ігоря Мазура на псевдо "Тополя". 

 

Під посольством Польщі в Україні відбулася акція через затримання Ігоря Мазура.

 

Як повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, затримання в Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура, що відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол, є не першим таким випадком у Польщі, однак Україна намагатиметься зробити все можливе, аби запобігти екстрадиції Мазура до Росії.

 

Віце-спікерка Сейму Польщі Малгожата Гошєвська зі своєї сторони запевнила, що затримання ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком і гарантує невинність затриманого.

 

У МВС України повідомили, що Росія зловжила протоколом Інтерполу задля затримання Ігоря Мазура в Польщі.

 

У МВС Польщі заявили, що польські органи влади ухвалять рішення щодо затриманого на польському кордоні заступника глави УНА-УНСО, ветерана АТО Ігоря Мазура відповідно до міжнародного права.

 

Раніше стало відомо, що Ігор Мазур прямував до Польщі на запрошення колишнього віце-спікера Песпубліки Польщі.