Віце-спікерка Сейму Польщі запевнила, що затримання Мазура є «виключно технічним»

12:08, 10.11.2019
Віце-спікерка Сейму Польщі запевнила, що затримання Мазура є «виключно технічним»

Малгожата Гошєвська (фото: facebook.com)

Віце-спікерка Сейму Польщі Малгожата Гошєвська запевнила, що затримання ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком і гарантує невинність затриманого.
 
Про це Малгожата Гошєвська написала у Фейсбуку.
 
"Друзі, я закликаю до спокою та розсудливості. Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Республікою міжнародних угод та зобов'язань. Відважний громадянський активіст і ветеран війни на Донбасі, Грузії та Чечні став жертвою дій східних сусідів. Він був внесений російськими службами до реєстру затримань Інтерполу. Це наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію", - пояснила вона.
 
За словами Малгожати Гошєвської, Польща "зробила те, що мусила була зробити".
 
"Вона затримала особу, яка фігурує в реєстрі. Але - для з’ясування ситуації. Ми вже багато чого знаємо. І я запевняю вас, що дорога до Росії не є відкритою. Польська влада та суди ретельно розслідуватимуть цю справу, а я, зі свого боку, допомагаю і гарантую невинність Ігоря Мазура щодо російських звинувачень", - пообіцяла вона.
 

Як повідомляла "УМ", 9 листопада в Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом Росії затримали співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО Ігоря Мазура на псевдо "Тополя". 

 

У польському місті Холм буде вирішуватися питання про взяття Мазура під варту з метою його екстрадиції до Росії.

 

Із затриманим у Польщі Мазуром зустрівся український консул.

 

Тим часом під посольством Польщі в Україні відбувається акція через затримання на прикордонному пункті Дорогуск співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура.

 

Як повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, затримання в Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура, що відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол, є не першим таким випадком у Польщі, однак Україна намагатиметься зробити все можливе, аби запобігти екстрадиції Мазура до Росії.