Головного юрисконсульта Нацбанку затримали на хабарі в $15 тис.

22:50, 07.11.2019
Головного юрисконсульта Нацбанку затримали на хабарі в $15 тис.

У четвер, 7 листопада, головного юрисконсульта Національного банку України та посередника затримали на спробі заволодіти коштами підприємця в особливо великих розмірах.

 

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

 

Слідством встановлено, що співробітниця НБУ через посередника звернулася до директора товариства з обміну валюти з пропозицією за грошову винагороду сприяти в отриманні товариством безстрокової генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій.

 

"За позитивне вирішення цього питання співробітниця НБУ зажадала від підприємця винагороду в сумі 30 тис. доларів США. Під час проведення контролю за вчиненням злочину посадова особа Нацбанку, а також посередник затримані під час передавання частини домовлених коштів у сумі 15 тис. доларів США", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

 

Наразі затриманим особам готують повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України.

 

Як повідомляла УМ, правоохоронці затримали головного спеціаліста Нацбанку, який за 50 тисяч доларів США обіцяв підприємцю сприяння в одержанні ліцензії на обмін валюти.