Зеленський обіцяє зробити «кадрові висновки» до кінця року

20:15, 07.11.2019
Зеленський обіцяє зробити «кадрові висновки» до кінця року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що оскільки «Слуга Народу» — найбільша в історії Верховної Ради фракція у парламенті, то до неї потрапили дуже різні люди та відбуваються різні процеси, висновки з яких будуть зроблені до кінця 2019 року.

 

Про це глава держави сказав у відео, яке оприлюднили у Facebook.

 

«Є деякі депутати, які не хочуть голосувати за ті, чи інші закони, хоча ми домовлялися, що коли обговорюються законопроєкти на засіданнях, на фракціях, в комітетах, там, будь ласка, сперечання», — заявив президент.

 

За його словами, у політсилі існує домовленість, що «якщо 70% партії «Слуга Народу» за той чи інший законопроєкт напередодні голосування, то ми всі голосуємо».

 

«Тому ми всі дуже уважно і я особисто слідкуємо за статистикою. Не тільки там ганебні смски, вони теж є. Є ганебні чутки, але я зараз дуже радий, що це поки що це тільки чутки. Є мінуси з приводу статистики голосування того чи іншого депутата. Але ми за всім цим слідкуємо і серйозні висновки будуть зроблені до кінця цього року», — наголосив Зеленський.

Він також наголосив, що у партії «Слуга Народу» присутні різні люди, зокрема ті, «які знаються в будь-яких законах, вони освіченні, вони провідні економісти з практикою з досвідом. А є звичайні люди, вони чи фермери, чи з будь-яких підприємств, звичайні прості люди. Вони, вибачте за таке слово, вони «довго в’їжджають».

 

«Тому що такої партії ніколи не було. 254 людини. Люди різні... І тому є помилки. З іншого боку, вони показують відношення того чи іншого класу і підказують тобі де є помилки в тих чи інших законах», — наголосив президент.

 

«Тому поки що у нас в Верховній раді демократія, але поки що», — додав Зеленський.    

 

Водночас, за словами глави держави, проблемою парламенту 9-го скликання є небажання інших партій брати участь у голосуванні.

 

«Мінус який — загалом інші партії можуть не ходити на роботу, але не всі. Тому що я знаю, наприклад, партія «Голос» голосувала за деякі важливі закони. Дехто ще з деяких партій. Але в принципі мінус в тому, що інші партії не хочуть голосувати. І це є правда. Кожен з них вважає, що він головний опозиціонер влади», — зауважив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський розповів у своєму відеоблозі, як вчить українську мову.