Суд переніс розгляд касації Пукача на грудень

17:36, 07.11.2019
Суд переніс розгляд касації Пукача на грудень

Касаційний суд Верховного суду України переніс розгляд касаційної скарги щодо вироку ексгенералу Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу на 5 грудня.

 

Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

 

Розгляд скарги перенесли за клопотанням адвоката Пукача Володимира Нестеренка.

 

Нагадаємо, у вересні колишній генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач, якого засудили за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, подав касацію з вимогою скоротити йому термін ув’язнення з довічного до 15 років.

 

Як повідомляла УМ, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили його тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту. У 2009 році в Київській області знайшли рештки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належали Гонгадзе.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві Гонгадзе трьох експрацівників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на термін від 12 до 13 років.

 

Крім того, у січні 2013 року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста. 10 січня 2018 засудженому за вбивство Гонгадзе Пукачу переглянули термін за «законом Савченко».

 

Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі не встановлені.