Новим головою Черкаської ОДА призначили Романа Боднара

21:59, 04.11.2019
Новим головою Черкаської ОДА призначили Романа Боднара

Сьогодні в Черкаській області змінили голову ОДА. Замість Ігоря Шевченка, який керував регіоном з 31 липня, призначили Романа Боднара.


Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського, опублікованому на сайті глави держави 4 листопада.


Водночас іншим указом Ігоря Шевченка звільнено з посади голови Черкаської облдержадміністрації, «згідно з поданою ним заявою».


О 14 годині Романа Боднара представили активу Черкащини.


Про нового очільника Черкаської області відомо, що він із Чернівців, там зареєстрований, але жив у Маріуполі на Донеччині, де працював у СБУ. Із майна у нього лише половина квартири в Чернівцях.


Як зазначає місцеве видання «Провінція», усіх керівників Черкащини до літа 2019 року об’єднувало одне - на момент призначення вони розуміли, що таке система державного управління в Україні.

 

Влітку 2019 року керівником Черкаської області стає бізнесмен, що проживає в Італії, і якого поміж собою в Черкасах називають «контрабасом». Зі скелетом у шафі – нерухомість у Росії, придбана на 4 році російсько-української війни.


Ігор Шевченко – людина, особисто знайома з президентом. Щоправда, де і за яких обставин познайомилися – Шевченко не зізнався.


Чому Офіс президента привіз ще одного «кота в мішку» - чинного спецслужбіста Боднара –на даний момент в Черкасах ніхто не розуміє: критерії відбору керівників, систему оцінювання ефективності їхньої роботи, причини звільнення.

 

«Треба казати, що запускати в систему державного управління людей зі спецслужб, носіїв вельми специфічної ментальності, - великий ризик? Сьогоднішній кадровий викрутас Зе-команди в Черкасах доводить, що кадрова політика в Зе-команді відсутня. Недосвідчене й некомпетентне керівництво держави призначає в регіони таких самих – недосвідчених і некомпетентних», – підсумовує «Провінція».