Трамп не згадував про «послугу за послугу» в розмові з Зеленським - Білий Дім

09:35, 04.11.2019
Трамп не згадував про «послугу за послугу» в розмові з Зеленським - Білий Дім

Старший радник Білого дому Келліанн Конвей заявила, що не знає, чи утримав президент Дональд Трамп військову допомогу Україні, але наголосила, що між Трампом і президентом Володимиром Зеленським не було розмови про "послугу за послугу".

 

Про це вона сказала в ефірі CNN,

 

Її коментарі прозвучалия після того, як Палата представників прийняла резолюцію про імпічмент, в якій викладаються процедурив рамках розслідування щодо імпічменту президента, зосередженого на телефонному дзвінку 25 липня між Трампом і українським президентом Володимиром Зеленським.

 

У скарзі інформатора стверджується, що президент підштовхував Зеленського до розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

 

Конвей заявила у відповідь на питання про утримання допомоги Україні, що з точки зору президента не йшлося про "послугу за послугу".  

 

"Президент Трамп ніколи не говорив українському президенту: "зробіть це, і ви отримаєте свою допомогу". Такого просто не було" - сказала вона.

 

"Я впевнена в тому, що Україна має цю допомогу і використовує її прямо зараз. Саме через цього президента у них вона є" - підкреслила Конвей.

 

Разом з тим, вона зазначила, що не знає, чи утримувалася допомога Україні і як довго це тривало.

 

Кілька співробітників адміністрації Трампа у національній розвідці та дипломатичному корпусі заявили слідчим Палати представників, що Трамп тимчасово утримував гроші, виділені на допомогу Києву в боротьбі з проросійськими сепаратистами на сході країни в спробі посилити тиск на Україну, з тим щоб вона відкрила розслідування, які могли б допомогти йому в його політичній боротьбі.

 

Нагадаємо, Суд зобов’язав Держдеп США оприлюднити деталі розмови Зеленського і Трампа.

 

Трамп заявив, що заблокував влітку військову допомогу Україні через високий рівень корупції і, щоб змусити Євросоюз надавати більше допомоги.

 

Напередодні стало відомо, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти за програмами зміцнення оборони і безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше у бюджетах держдепартаменту США і Пентагону. Таким чином, США розблокували більш ніж 390 млн доларів допомоги Україні.

 

12 вересня Державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, зокрема гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів, суперечливо затриманих адміністрацією Трампа.

 

Раніше Байден заявив, що готовий надати Україні зброю для протистояння російській агресії.

 

Демократи Палати представників Конгресу США запросили у Пентагону і адміністрації Білого дому документи, пов'язані з виділенням військової допомоги Україні.

 

Нещодавно державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що скандал, пов’язаний з телефонною розмовою президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського, не вплине на допомогу Україні.

 
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час свідчень в Конгресі у справі про тиск президента Дональда Трампа та Володимира Зеленського заявив, що просив українське керівництво не втручатись у внутрішню політику Сполучених Штатів.
 
 
25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію на курси англійської мови.

 

Екс-генпрокурора звинувачують у тому, що він виїхав з країни у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

 

Після цього Юрій Луценко заявив, що готовий за необхідності дати свідчення у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

 

Читайте також: Волкер та Йованович свідчитимуть у Конгресі у справі про імпічмент Трампа

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 

  •