У Нацполіції повідомили про 10 ветеранів у Золотому

22:27, 31.10.2019
Більша частина з ветеранів, які перебували у Золотому і хотіли не допустити розведення військ, поїхали звідти, залишились лише 10 людей.
 
Про це в ефірі "Громадського" повідомив заступник голови Нацполіції Вадим Троян.
 
За його словами, зараз у населеному пункті залишилось 10 волонтерів-ветеранів, зброю вони вивезли у супроводі поліції.
 
"Ці волонтери і є ветерани, зараз вони допомагають місцевим мешканцям, наприклад, замовляють волонтерську потребу для цих населених пунктів, роздають її. Зараз вони роблять волонтерську справу", - розповів Троян.
 
Він додав, що упродовж останніх двох днів "покроково військові виконують свої завдання, а Нацполіція - свої". Також у Золотому перебуває взвод Нацгвардії, який разом з поліцією охороняє громадський порядок.
 
Заступник очільника Нацполіції наголосив, що позаштатних ситуацій не було.
 
 

Як повідомляла "УМ", у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ у Золотому на Донбасі. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче повертати окупований Донбас в три етапи

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.

 

У штабі ООС підтвердили, що по Золотому-4 стріляли за день до розведення сил.

 

А місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
Розведення сил у Петрівському на Донбасі планується 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша - про це повідомив президент Володимир Зеленський.
 
28 жовтня 2019 року, в районі проведення операції Об’єднаних сил, наказом Командувача об’єднаних сил введено режим "ЖОВТИЙ".