У Конгресі ухвалили першу резолюцію про імпічмент Трампа

18:24, 31.10.2019
Палата представників США ухвалила пакет основних правил в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.
 
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.
 
Це перше офіційне голосування в рамках процедури імпічменту, ініційованої Демократичною партією.
 
На підтримку відповідної резолюції висловилися 232 члени Палати представників, 196 - були проти. Проти проголосували всі члени Республіканської партії і двоє демократів.
 
Голосування встановило наступні кроки в розслідуванні щодо можливого імпічменту, оскільки законодавці переходять від тижнів закритих інтерв'ю зі свідками до публічних слухань і, в кінцевому рахунку, до можливих голосувань про те, чи слід рекомендувати відсторонення Трампа від посади.
 
Резолюція наказує комітетам з розвідки, фінансових послуг, закордонних справ, нагляду і реформи, доходів і витрат, а також юридичній продовжувати розслідування. Їх мета, згідно з резолюцією, з'ясувати , чи існують достатні підстави для того, щоб Палата представників скористалася конституційними повноваженнями піддати імпічменту президента Дональда Трампа.
 
Нагадаємо, минулого тижня свідчення давав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, який розповів, як він дізнався про підштовхування Трампом президента Зеленського до розслідування його політичного опонента Байдена перед резонансною телефонною розмовою обох президентів 25 липня.