Генсек ОБСЄ обіцяє детально обговорити Україну з Лавровим

14:07, 31.10.2019
Генсек ОБСЄ обіцяє детально обговорити Україну з Лавровим

Томас Гремінгер

Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі Томас Гремінгер на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер планує обговорити ситуацію в Україні.

 

Про це він сказав на початку зустрічі, передає російське агентство ТАСС.

 

"Для того, щоб успішно впоратися з викликами, які стоять перед нами, необхідна рішуча підтримка держав-учасників для того, щоб ОБСЄ могла успішно боротися з цими викликами. Якщо ми будемо працювати разом шляхом діалогу, ми зможемо реагувати на відсутність довіри між державами членами. Ми бачимо, що прогрес можливий там, де є політична воля і де є щирий діалог", - сказав Гремінгер.

 

"Ще один напрямок нашої роботи це, звичайно, ж Україна, і сьогодні ми детально зупинимося на цій темі", - додав генсек ОБСЄ.

 

Гремінгер також зазначив, що зустріч дасть можливість обговорити всі питання порядку денного перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн - учасниць ОБСЄ, яке пройде в Братиславі 5-6 грудня.

 

Як повідомляла УМ, раніше голова ОБСЄ, міністр закордонних і європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак та Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер вітають сьогоднішнє завершення обміну затриманими між Російською Федерацією і Україною.

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що "формула Штайнмаєра" є "компромісним варіантом" виконання Мінських угод.