Рада Європи запросила на «форум за демократію» пропагандистку Russia Today

13:15, 30.10.2019
Рада Європи запросила на «форум за демократію» пропагандистку Russia Today

Анна Бєлкіна (кадр відео)

Рада Європи запросила для участі у "Світовому форумі за демократію" Анну Бєлкіну, заступницю головного редактора пропагандистського телеканалу RT (до 2009 року цю назву сам канал розшифровував як Russia Today).
 
Як повідомляє "Радіо Свобода" з Брюсселя, Бєлкіна запрошена для обговорення теми "Відновлення довіри до новин".
 
"Знаєте що таке сюрреалізм? Справжній, не в Рене Магріта, а жорстко життєвий? Це коли Рада Європи (!) на "Світовий форум за демократію" (!!) на тему "Відновлення довіри в новинах" (!!!) запрошує спікером заступника головного редактора RT... Ці відновлять", - прокоментував запрошення росіянки депутат Верховної Ради України Володимир Ар’єв.
 

Виступ заступниці головного редактора телеканалу RT Анни Бєлкіної запланований на 6 листопада.
 
Як відомо, медіарегулятор з Великої Британії Ofcom у липні 2019 року оштрафував державний канал Росії RT (колишній Russia Today) за необ’єктивність на 200 тисяч фунтів стерлінгів.
 
Розслідування показало, що російський канал не зміг зберегти "належну безсторонність" у семи новинних сюжетах у період з 17 березня до 26 квітня 2018 року. Сюжети були переважно пов’язані з висвітленням подій у Солсбері (де відбулося отруєння Сергія та Юлії Скрипалів), а також збройного конфлікту в Сирії.
 
Про претензії регулятора до каналу Росії стало відомо в грудні 2018 року. Представники телеканалу тоді відзначили, що "розчаровані" таким рішенням.
 
Зазначимо, раніше пропагандиста Москви Соловйова висміяли через громадянство ЄС.