Забудовник Вавриш назвав Ткаченка партнером по кіностудії в Одесі

11:21, 30.10.2019
Забудовник Вавриш назвав Ткаченка партнером по кіностудії в Одесі

Андрій Вавриш (фото: "Гордон")

Із 2018 року співвласником Одеської кіностудії став девелопер Андрій Вавриш, а його партнер по кіностудії - колишній гендиректор "1+1 медіа", а нині депутат Олександр Ткаченко.
 
Про це Андрій Вавриш розповів в інтерв’ю програмі "Он воно як" для Bihus.Info.
 
Половина акцій Одеської кіностудії належить Міністерству культури України.
 
"Ми працюємо над тим, щоб розвивати цей об’єкт, проводимо переговори зі студіями, які займаються виробництвом фільмів", - сказав Вавриш.
 
"На сьогоднішній день виробництво кіно вже трошки відрізняється від того, що було раніше. Зараз це багато в чому постпродакшн. І цей постпродакшн - звук, відео, чи, скажімо, дизайн - вони вже можуть виготовлятися в офлайні. Не потрібно знаходитися на самому знімальному майданчику", - розповів він.
 
Ще на початку 2018-го в кіностудії був лише один приватний співвласник - ТОВ "Нова кіностудія" (49,99%) з орбіти Олександра Ткаченка.
 
Наразі приватна частка поділена між двома українськими юрособами, частково записаними на закордонні компанії. 25% і 24,99% акцій кіностудії належать відповідно ТОВ "Медіа коворкінг" і ТОВ "Нова кіностудія".
 
"Це недешево", - так Вавриш відповів на запитання про те, скільки коштувала йому частка в кіностудії.
 
Офіційно ані Олександр Ткаченко, ані Андрій Вавриш не зазначені в державному реєстрі власниками чи кінцевими бенефіціарами "Одеської кіностудії".
 
ТОВ "Медіа коворкінг", яка з минулого року володіє чвертю кіностудії, належить панамській компанії "Тревор бізнес С.А." (на неї записана і українська делевлоперська компанія "Сага Девелопмент" на чолі з Вавришем), а також юристу Дмитру Овсію.
 
"В цьому проекті я попросив його представляти мої інтереси", - розповів Вавриш про роль Овсія в засновниках.
 
Другий приватний співвласник кіностудії - ТОВ "Нова кіностудія" - записаний на британську Cinema Love Ltd.
 
У вересні 2019 року у британському реєстрі з’явилася інформація про припинення з серпня повноважень Олександра Ткаченка як особи зі значним контролем в цій британській компанії, що може бути пов’язаним з обранням його народним депутатом.
 
Під час інтерв’ю у жовтні 2019-го на уточнююче запитання, чи належать Вавришу й Ткаченку по 25% кіностудії, Андрій Вавриш відповів: "Так-так".
 
 
Сам Ткаченко заявляє, що лише орендував на пів року дім на Трухановому острові у Києві.
 

Нагадаємо, Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА

 

Раніше Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". 

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Пізніше Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про столицю", який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

 

Мер Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан, його партнер Андрій Вавриш і депутат, екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко пропонують політичні дивіденди депутатам Київради в обмін на саботаж роботи органу.