Рябошапка призначив Мисяка керівником департаменту у справах Майдану

21:13, 29.10.2019

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Мисяка начальником департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

 

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

 

Окрім того, підписано наказ про призначення Олексія Донського на посаду заступника начальника Департаменту у справах Майдану.

 

Як зазначається, раніше Віктор Мисяк обіймав посаду заступника начальника Департаменту – начальника управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Генеральної прокуратури України.

 

Водночас Олексій Донський був начальником відділу організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

 

Нагадаємо, 21 жовтня Рябошапка своїм указом створив департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Розслідуванням злочинів проти учасників Революції Гідності займається окремий підрозділ. 

Як повідомляла УМ, 23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка. Офіційною причиною звільнення у ГПУ назвали "ліквідацію чи реорганізації органу прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури". 

 

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва Генпрокуратури. Він заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.
 

Горбатюк також зазначив, що Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

 

На сьогоднішній день, за словами Горбатюка, розслідування справ Майдану зупинилося.