Більшість киян підтримують Кличка на виборах мера Києва

14:17, 29.10.2019
Більшість киян підтримують Кличка на виборах мера Києва

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко наразі має найвищі шанси перемогти на місцевих виборах. Якби вибори відбувалися в середині жовтня, він би здобув перемогу.


Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили серед киян 11-22 жовтня. 

 

Так, серед тих, хто визначився з вибором, 36,6% опитаних проголосували б за Віталія Кличка, 18% — за колишнього гендиректора «1+1 Медіа» та депутата від «Слуги народу» Олександра Ткаченка та 12,6% — за телеведучого Андрія Пальчевського. 

 

Опитування методом телефонних інтерв’ю проводили серед 803 респондентів віком від 18 років, які мешкають у Києві.

 

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,5% для показників близьких до 50%, 3,1% — для показників близьких до 25% або 75%, 2,3% — для показників близьких до 12% або 88%, 1,6% — для показників близьких до 5% або 95%.

 

Як повідомляла УМ, Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.