Над Чорнобилем можуть запустити туристичні екскурсії на повітряних кулях

19:47, 28.10.2019
Над Чорнобилем можуть запустити туристичні екскурсії на повітряних кулях

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС хочуть проводити туристичні екскурсії на повітряних кулях.

 

Про це пише "Сьогодні".

 

"Активно розробляється можливість катання туристів над зоною відчуження на повітряних кулях. Є кілька компаній, які готові надавати таку послугу, вони зараз вивчають цю можливість", - розповів колишній голова Держагентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

 

За його словами, такі екскурсії будуть набагато безпечнішими, ніж піші. Крім того, наразі обговорюється питання про розвиток туристичної інфраструктури в прилеглих до зони відчуження населених пунктів - наприклад, побудувати додатковий готель в Іванкові.

 

Ідея екскурсій по зоні відчуження сподобалася самоселам.

 

"Те, що вони з'являться, - це добре. Для туристів будуть створювати хороші умови, а значить, що щось покращиться і для нас. Але є один великий мінус. У Чорнобилі досі немає аптеки, адже тут живуть такі, як я, і нас досить багато, сюди приїжджають десятки тисяч туристів щорічно. З появою повітряних екскурсій їх стане ще більше. А раптом хтось із них поранитись або комусь стане погано? Ніде купити навіть найпростіших ліків - від саден, головного болю, від температури, від застуди. Просимо або вимагаємо, не знаю навіть як сказати, щоб влада організувала в зоні відчуження продаж ліків", - розповіла одна із самоселок.

 

Варто зазначити, що за даними Держагентства з питань зони відчуження, в 2019 році збільшилася кількість туристів, що відвідали Чорнобиль. Зараз це число перевищило 90 тис. осіб, тоді як за весь минулий рік на екскурсіях побували 72 тис. осіб.