Трамп назвав Зеленського «новим російським президентом» (відео)

18:31, 28.10.2019
Трамп назвав Зеленського «новим російським президентом» (відео)

Президент США Дональд Трамп переплутав країну, якою керує президент Володимир Зеленський.

 

Про це Трамп заявив на авіабазі Ендрюс у штаті Меріленд, пише УП

 

"Тепер вони не хочуть говорити про викривача, тому що вони не думали, що я оприлюдню цю розмову. Коли я опублікував розмову, я спростував доповідь Шиффа (Адам Шифф, голова спеціального комітету з розвідки Палати представників США – ред.). Більше того, як ви знаєте, новий російський президент, гарна людина, зробив заяву, що в розмові не було нічого. Не було тиску на нього. Нічого взагалі", - заявив Трамп.

 

На обмовку вже звернули увагу журналісти. Трамп коментував зокрема ситуацію, яка може призвести до його імпічменту і спочатку тричі згадав про "ідеальну розмову" з українським президентом.

 

Але потім наполягаючи, що він не тиснув на Зеленського, чомусь назвав його російським президентом.

 

 

 

Як повідомляла УМ, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом.

 

Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.