Байден прокоментував причетність свого сина до компанії Burisma

09:23, 28.10.2019
Байден прокоментував причетність свого сина до компанії Burisma

Один із потенційних суперників президента США Дональда Трампа на наступних виборах Джо Байден, коментуючи причетність свого сина Хантера до української газової компанії Burisma, заявив, що ніколи не обговорював бізнес зі своїми дітьми.

 

Про це повідомляє  The New York Times.

 

На питання, чому він не сказав своєму синові уникати ролі в українській газовій компанії Burisma, побоюючись, що це може здатися неналежним, Байден сказав: "Він уже був у раді (компанії - ред.). І він доросла людина. І виявляється, що він не зробив нічого поганого", як і було розслідувано.

 

Байден додав, що ніколи не обговорював бізнес зі своїми дітьми. "Вони знають, де я повинен виконувати свою роботу, і це все, і вони повинні самі ухвалювати рішення", - сказав він в інтерв'ю програмі 60 Minutes.

 

Нагадаємо, син Джо Байдена Хантер заявив, що він і його батько не вчиняли правопорушень у веденні бізнесу, в тому числі в Україні, але визнав, що допустив помилку в нездатності передбачити політичні наслідки своїх справ для кар'єри його батька.

 

Як повідомляла УМ, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом.

 

Як повідомляло видання The Associated Press. Трамп чинив тиск на Зеленського ще до інавгурації.

 

Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.