Заступника мера Дніпра відправили у СІЗО

14:40, 26.10.2019
Заступника мера Дніпра відправили у СІЗО

Заступника міського голови Дніпра Михайла Лисенка, якого підозрюють у розкраданні грошей на ремонті Нового мосту, відправили під варту із можливісю внесення застави у розмірі 600 тисяч гривень.

 

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області

 

Такий запобіжний захід йому обрав Дзержинський районний суд Кривого Рогу.

 

У самій прокуратурі не повідомили ім'я чиновника, проте, за даними низки ЗМІ, йдеться саме про Михайла Лисенка.

 

За версією слідства, Лисенка разом з іншими посадовими особами міської ради та підприємства-підрядника підозрюють у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт Нового моста в Дніпрі.

 

13 вересня співробітники СБУ і прокуратури проводили обшуки в будівлі міської ради Дніпра у справі, відкритій за фактом привласнення бюджетних коштів.

 

Посадовців міськради Дніпра, підозрюваних у привласненні 29,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, оголосили в розшук.

 

Як відомо, Центральний (Новий) міст - автомобільний міст, що зв'язує центр Дніпра з лівобережною частиною міста (вулицю Коцюбинського і Слобожанський проспект).

 

У 2017 році міськрада Дніпра закрила Новий міст на реконструкцію, яку планували завершити до кінця року. Проте ремонт весь час затягувався.

 

Як повідомляла УМ, 16 вересня правоохоронці оголосили Лисенка у розшук. Він переховувався від слідства у закордонному відряджені. Однак 25 жовтня Лисенка затримали в аеропорту Харкова.

 

Президент Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов домовилися, що міський голова піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня. Філатов сказав, що він "азартна і одночасно медійна людина", тому якщо громадяни хотіли кіно, то отримають його.

 

Після цього, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що через парі із президентом Володимиром Зеленським повністю перекриває Центральний міст Дніпра на ремонт до 14 вересня.

 
Борис Філатов достроково відкрив Новий міст у Дніпрі, нагадавши про парі із Зеленським.
 
 
14 вересня Філатов провіз Зеленського по мосту і налив пива, Зеленський у свою чергу заявив, що результат парі стане відомим після того, як спеціальна комісія обстежить відремонтований міст у Дніпрі та надасть висновки щодо якості ремонту.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Будова століття»: у Дніпрі знову розгорівся скандал довкола реконструкції Нового мосту

 

.