Разумков заявляє про неготовність України до компромісів щодо територіальної цілісності

11:43, 26.10.2019
Разумков заявляє про неготовність України до компромісів щодо територіальної цілісності

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що Україна готова до діалогу, але не готова до компромісів щодо територіальної цілісності.

 

Про це повідомляє повідомляє прес-служба Разумкова.

 

Так, голова парламенту під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич зауважив, що для України залишається неприйнятним повернення делегації Російської Федерації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

 

"Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюся, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей", – наголосив він.

 

При цьому, Разумков запевнив Пейчинович-Бурич у готовності України працювати на користь Європи і Ради Європи.

 

Нагадаємо, раніше Разумков заявляв, що Україна шукатиме партнерів для посилення Ради Європи.

 

Як повідомляла УМ, 10 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка початково мала на меті зняття санкцій з Росії. Доповідь та проект цього рішення готував проросійський депутат, однак до голосування вдалося прибрати з тексту ключові небезпечні норми.

 
Раніше стало відомо, що політики Німеччини відкрито ведуть активні дії для зняття санкцій з Росії у Раді Європи.
 
 
МЗС України у заяві з нагоди 70-річчя з дня заснування Ради Європи зазначив, що організація не повинна йти на поступки Росії, яка порушила норми міжнародного права і фінансово шантажує організацію.