На Рівненщині в урочищі Гурби перепоховали знайдені рештки вояків УПА (ФОТО)

18:37, 25.10.2019
На Рівненщині в урочищі Гурби перепоховали знайдені рештки вояків УПА (ФОТО)

(фото УІНП)

Рештки 8 бійців УПА перепоховали в урочищі Гурби Здолбунівського району, на території Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах.

 

Про це повідомили у Рівненській ОДА, пише ВСЕ

 

Усі вони загинули в боротьбі за Україну з частинами НКВС у 1944 році.

 

 

"Лише через 75 років від найбільшого бою в історії УПА в урочищі Гурби останки полеглих вояків були знайдені на території Дубенського району. Їх віднайшли влітку 2019 року під час пошукових робіт, що проходили на території Здолбунівського та Дубенського районів", – розповів керівник КП Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно – визвольних змагань та жертв воєн, депортації і політичних репресій «Доля» Святослав Шеремета.

 

 

Урочиста церемонія перепоховання вояків УПА в крипти Меморіалу «Герої Гурбенської битви» розпочалася з виконання Державного Гімну України військовим оркестром ОК «Захід». Після чого відбулося заупокійне богослужіння та здійснено чин погребіння, яке очолив Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Православної Церкви України Олександр (Драбинко) в співслужінні духовенства Рівненської єпархії ПЦУ.

 

 

"Невблаганний час стирає прізвища і дати. Нашим обов’язком є пізнати і передати нащадкам сторінки тієї епохи. Бо тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто захищає живих", – звернувся до присутніх в.о. голови Здолбунівської райдержадміністрації Леонід Власюк.

 

 

Нагадаємо, віднайдені рештки восьми бійців УПА, які загинули в боротьбі з частинами НКВС у 1944 році, були знайдені влітку 2019 року на території Дубенського району неподалік урочища Гурби.