За Максима Микитася внесли 80 мільйонів гривень застави

13:12, 25.10.2019
За екс-депутата Верховної Ради і забудовника Максима Микитася, підозрюваного в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії, внесли 80 мільйонів гривень застави.
 
Про це повідомив адвокат Микитася Павло Козлов у коментарі "Українській правді".
 
"Вчора внесли за нього заставу. Його рідні. Сьогодні вранці я подав документи, і сьогодні він повинен вийти", - сказав він.
 
Водночас адвокат не зміг уточнити хто саме з родичів вносив заставу, бо бачив тільки довідку, що кошти внесені не з юрособи, а від близьких родичів.
 
Він також додав, що Микитась вийде з СІЗО орієнтовно в обідню пору, або трохи пізніше.
 
Як писала "УМ", суд заарештував Максима Микитася і призначив заставу в 80 мільйонів гривень. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко під час розгляду скарги на запобіжний захід колишньому депутату та забудовнику Максиму Микитасю заявив, що Микитась роздумував вбити свідка та підозрюваного у справі проти нього на 82 мільйони гривень.
 
Як відомо, Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень. 4 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Микитасю у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень.
 
У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.
 
В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
 
У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір". 
 
Окрім того, нещодавно Максим Микитась отримав підозру у вчиненні хуліганських дій - після сутички з головою об’єднаної територіальної громади Сергієм Пінчуком на Чернігівщині.