МОЗ не виявив перевищення рівня бруду в повітрі в Києві

07:59, 25.10.2019
Міністерство охорони здоров’я запевнило, що у Києві рівень забруднення повітря не збільшився.
 
Про це повідомили в прес-службі МОЗ.
 
"Наразі ситуація зі станом атмосферного повітря в м. Києві залишається у своїх звичних параметрах, збільшення концентрації забруднювальних речовин, за якими проводиться моніторинг, не зафіксовано", - наголосили у МОЗ.
 
Водночас у відомстві зазначили, що погодні умови восени можуть сприяти накопиченню забруднювальних речовин та негативно впливати на стан здоров’я людей.
 
На нараді 24 жовтня представили результати моніторингів повітря, які проводили лабораторії ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", ДУ "Інститут громадського здоров’я НАМН України" та Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.
 
Також МОЗ планує ініціювати міжсекторальну зустріч з Міністерством енергетики та захисту довкілля для "актуалізації планів впровадження Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря", який ухвалив Кабмін 14 серпня 2019 року.
 
Відомство хоче ініціювати зміни в міській інфраструктурі, зокрема будівництво об’їзних доріг для зменшення автомобільних викидів в житловій зоні, а також оновити законодавство, що встановлює гранично-допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі.
 
Також у МОЗ вирішили, що контроль якості повітря треба зробити пріоритетним питанням у "соціально-гігієнічному моніторингу", що фінансуватиметься з державної бюджетної програми "Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями".