Ужгород отримав додаткові 8 тисяч доз вакцини проти дифтерії

18:15, 24.10.2019
Ужгород отримав додаткові 8 тисяч доз вакцини проти дифтерії

(ілюстративне фото)

Ужгород додатково отримав 8 тисяч доз вакцини проти дифтерії. Крім сімейних амбулаторій, вакцину передадуть і в приватні клініки, де також можна буде зробити щеплення безкоштовно.
 
Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар на засіданні міської протиепідемічної комісії, повідомляє міська рада Ужгорода на своїй сторінці у Facebook.
 
"Вчора, 23 жовтня, Ужгород додатково отримав 8 тисяч доз вакцини. Крім сімейних амбулаторій, передадуть їх і в приватні медзаклади, щоб люди й там могли отримати щеплення безкоштовно", - повідомив Решетар.
 
Відомо, що сьогодні, 24 жовтня, в Ужгороді від дифтерії зробили щеплення більше людей, ніж за останній місяць: у закладах міського центру первинної медико-санітарної допомоги за день використали 1 тисячу доз вакцини. Щеплять дітей віком від 6 років та ревакцинують дорослих.
 
Нагадаємо, в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії серед студентів-іноземців. 15 людей перебувають в обласній інфекційній лікарні. 23 жовтня для чотирьох інфікованих використали усі наявні в області 8 доз протидифтерійної сироватки та очікують поповнення сироватки в області від МОЗу.
 
Зі свого боку, в Ужгородському нацуніверситеті, студентами якого були інфіковані дифтерією, на трьох факультетах оголосили 10-денний карантин.