У ГПУ можуть вручити підозру Богдану - ЗМІ

14:12, 24.10.2019
У ГПУ можуть вручити підозру Богдану - ЗМІ

ГПУ розглядає питання вручення підозри голові Офісу президента Андрію Богдану.

 

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерела.

 

«У понеділок (21 жовтня) в Управлінні спецрозслідування обговорювалося питання про наявність підстав для повідомлення про підозру Богдану», — повідомило джерело.

 

Богдана підозрюють в порушенні закону під час роботи в Кабміні Миколи Азарова.

 

На думку слідства, чинний глава Офісу президента сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд гривень за держгарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи України» перед Міністерством оборони Росії.

 

Це було зроблено для залучення до кримінальної відповідальності екс-голови «ЄЕСУ» і лідера партії «Всеукраїнське об'єднання» Батьківщина Юлії Тимошенко.

 

За даними ГПУ, Богдан готував юридичні матеріали Кабміну з цього процесу і допустив незаконне стягнення держкоштів, не повідомивши в прокуратуру про злочин.

 

Як повідомляла УМ, Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Зазначається, що слідчих звільнили через те, що вони подали заяву на згоду про переатестацію у довільній формі, оскільки не погоджувалися з новою формою.

 

Горбатюк заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.

 

Пізніше Горбатюк заявив, що 11 співробітникам Управління спеціальних розслідувань ГПУ, які займалися розслідуванням справ Майдану, не знайшлося місця при новому генеральному прокурорі. Шістьох із них відсіяли під час тестування, ще п'ятьох звільнили.