Політв'язня Шумкова вивезли з колонії до московського СІЗО

13:32, 23.10.2019
Політв'язня Шумкова вивезли з колонії до московського СІЗО

Українського політв'язня Олександра Шумкова, засудженого в РФ до 4 років колонії загального режиму у справі «Правого сектора», вивезли з колонії Торжка до московського слідчого ізолятора.

 

Про це передають «Ґрати» з посиланням на адвоката політв'язна Романа Лизова.

 

15 жовтня Шумков оголосив голодування через «систематичне порушенняя адміністрацією виправного закладу його прав та посилення на нього психологічного тиску співробітниками цього закладу».

 

За словами Лизова, ще 21 жовтня Олександр продовжував голодування.

 

Як повідомляла УМ, у грудні 2018 року український політв'язень Олександр Шумков був засуджений у Росії до 4 років загального режиму.

За даними обвинувачення, Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності "Правого сектору", яка була "спрямована проти інтересів Росії".
 
Відомо, що Шумков був охоронцем лідера організації "Правий сектор" Дмитра Яроша.
 
Шумков служив за контрактом в Збройних силах України в селі Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області, жив у Херсоні. Він не повернувся після служби додому 17 серпня 2017 року. 29 вересня 2017 року його виявили в російському СІЗО.
 
Шумков каже, що його викрали, а російський кордон він перетнув проти своєї волі непритомним за участі співробітників ФСБ. Матері ув'язненого надійшов лист від Слідчого комітету РФ та ФСБ, в якому було сказано, що її сину оголошено підозру "за участь в екстремістських організаціях".
 
Під час Революції Гідності та після цього хлопець перебував у лавах "Правого сектору" та охороняв тодішнього лідера організації Дмитра Яроша.