Радниця Трампа з питань G7 йде у відставку — ЗМІ

12:32, 23.10.2019
Радниця Трампа з питань G7 йде у відставку — ЗМІ

Радниця президента США Дональда Трампа з питань зовнішньої торгівлі та саміту "Великої сімки" (G7) Келлі Енн Шоу має намір залишити свою посаду в п'ятницю, 25 жовтня.
 

Про це повідомляє Axios.

 

За даними ЗМІ, радниця президента Трампа з питань торгівлі, що була "шерпою" США на самітах G7 та G20, залишає його адміністрацію, оскільки готова до "нової пригоди".

 

Шоу є однією з жінок-керівниць економічної групи високого рівня у адміністрації Трампа. Вона також була серед тих, хто консультував президента США під час торгових переговорів з Китаєм.

 

За словами чиновників Білого дому, Келлі Енн Шоу планує залишити свою посаду у п’ятницю, щоб працювати в приватному секторі.

 

Шоу відмовилася давати коментарі з приводу її наступних кроків.

 

«Мені здалося, що зараз саме час піти», - сказала Шоу Reuters, зазначивши, що вона пропрацювала в федеральному уряді десять років, хоча спочатку збиралася працювати лише три роки.

 

Вона йде на тлі скорочення Ради національьной безпеки, в якому вона також працювала. Новий радник президента з національної безпеки Роберт О'Брайен планує скоротити рада приблизно на третину і обмежити його роль у зовнішній політиці.

 

«Келлі Енн зробила видатну кар'єру в торговельній політиці і зіграла важливу роль в реалізації торгової і економічної порядку адміністрації, - заявив директор Національної економічної ради Ларрі Кадлоу. - Нам буде її не вистачати ».

 

Представник адміністрації не повідомив, хто прийде на зміну Шоу.

 

Як повідомляла УМ, 19 серпня президент Франції Еммануель Макрон прийняв у своїй літній резиденції — старовинному форті Брегансон на узбережжі Середземного моря — президента Росії Володимира Путіна.

 

Переговори відбувалися за кілька днів до саміту «Великої сімки» у французькому Біарріці. З огляду на анексію Криму та інтервенцію на сході України Володимира Путіна припинили запрошувати на саміти «Великої вісімки» і вона стала «Великою сімкою». Путін заявив у Брегансоні, що йому вистачає участі у самітах «Великої двадцятки», 

 

У Франції зазначили, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

 

Трамп і Макрон домовились запросити Росію на саміт G7 в 2020 році.

 

Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7) до G10, додавши в неї Росію, Індію і Китай.

 

Німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

 

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не підтримує повернення Москви до клубу високорозвинених держав - "Великої сімки" і запевнив Зеленського в неможливості членства Росії в G8

 

Уряд Японії готовий на саміті G7 обговорити можливість повернення Росії в G8

 

Володимир Зеленський вважає, що повернення Росії до "Великої вісімки" можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків.

 

Посольство України в США закликає лідерів G7 спільними зусиллями змусити Росію повернутися до конструктивної поведінки