Імператор Нарухіто офіційно зійшов на трон у Японії

09:52, 22.10.2019
Імператор Нарухіто офіційно зійшов на трон у Японії

Японський імператор Нарухіто офіційно проголосив своє сходження на престол на церемонії з участю лідерів понад 180 країн світу.

 

Про це пише Reuters.

 

«Я клянусь, що діятиму згідно з Конституцією та виконуватиму свою роботу як символ держави та єдності народу», – заявив Нарухіто під час промови в імператорському палаці.

 

«Я щиро сподіваюся, що Японія розвиватиметься й надалі та сприятиме дружбі й миру міжнародної спільноти, добробуту і процвітанню завдяки мудрості та постійним зусиллям її мешканців», – додав він. 

 

59-річний Нарухіто став першим імператором Японії, який народився після Другої світової війни. З його приходом в країні почалася нова ера, яка називається Рейву, що означає «порядок і гармонія».

 

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто, повідомляє Офіс глави держави.

 

 

"Під час перебування у Японії з робочим візитом Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським Президентом, запрошеним на інтронізацію. Церемонія інтронізації тривала понад пів години.

 

"Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – сказав Зеленський після закінчення інтронізації.

 

 
 
Програмою робочого візиту Президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних держав.
 
 

Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії.

 

Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію.

 

Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

 

Програмою робочого візиту президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо подякував Японії за підтримку і запропонував запровадити безвізовий режим для українців