Під Києвом чоловік помер під час затримання поліцейськими

08:29, 21.10.2019
Під Києвом чоловік помер під час затримання поліцейськими

(фото: Нацполіція)

У селищі Баришівка Київської області 33-річний чоловік помер під час затримання поліцейськими.
 
Як повідомила поліція Київської області, на спецлінію "102" у суботу вранці надійшло повідомлення про сімейну бійку. Ініціатор конфлікту потрощив у будинку меблі, вчинив сварку, наніс удар ножем брату дружини, а потім втік на автомобілі.
 
В області ввели план-перехоплення й розшукали нападника.
 
"Водій почав чинити опір поліції та кидався на працівників із ножем. Правоохоронцям вдалося знешкодити і затримати молодика. Поступово, затриманому ставало зле, тоді поліцейські викликали швидку та надавали невідкладну медичну допомогу. Лікарі швидкої, які пізніше приїхали на виклик, не змогли врятувати чоловіка - затриманий помер", - йдеться в повідомленні.
 
Про подію було повідомлено прокуратуру та ДБР. У поліції зазначили, що судово-медичний експерт, в присутності працівників Державного бюро розслідувань, не виявив наявних тілесних ушкоджень, які могли б спричинити смерть. Остаточну причину встановить судово-медична експертиза.
 
Відкрито кримінальне провадження за статтями "Хуліганство" та "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".
 
Зазначимо, в липні повідомлялося, що в Кропивницькому 51-річний чоловік помер після затримання його патрульними. Поліція і прокуратура заявляла, що розслідує загибель чоловіка і вона нібито не пов'язана із затриманням. Проте за словами свідків, патрульні застосували силу до чоловіка - вони побили його палицями і бризнули йому в обличчя з газового балончика.