Елладська церква внесла у диптих ім‘я предстоятеля ПЦУ

15:18, 19.10.2019
Елладська церква внесла у диптих ім‘я предстоятеля ПЦУ

Елладська церква внесла у диптих ім‘я предстоятеля Православної церкви України. Таким чином, визнання ПЦУ Грецькою церквою відбулося.

 

Про це повідомив у Facebook народний депутат Ростислав Павленко ("Європейська солідарність").

 

"Елладська церква внесла до диптиху ім‘я предстоятеля Православної церкви України. Вперше ім‘я блаженнійшого Епіфанія було згадано під час великого входу на божественній літургії у Салоніках, під час співслужіння святійшого Патріарха Вселенського Варфоломія та блаженнійшого архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма. Відтепер Елладська церква вступила до канонічного спілкування з ПЦУ. Визнання ПЦУ Церквою Еллади відбулося", - написав він.


Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися в єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. 5 січня 2019 року у Стамбулі підписали Томос про автокефалію Української церкви — і 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

 

12 жовтня під час засідання Священного синоду Елладської (Грецької) церкви було визнано самостійність Православної церкви України.