Генпрокурор направив у Раду подання на депутата Дубневича

15:02, 17.10.2019
Генпрокурор направив у Раду подання на депутата Дубневича

Ярослав Дубневич

Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав та направив у парламент подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.


Про це повідомили в пресслужбі ГПУ.

 

Зазначається, що Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру Дубневичу за статтею ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

За даними слідства, депутат завдав шкоди державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень.

 

Будучи депутатом 8-го скликання і головою комітету Ради з питань транспорту, Дубневич «був обізнаний» про фінансовий стан Укрзалізниці, «зокрема його потреби при проведенні державних закупівель», а також мав вплив на засновників та посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

 

«Докази свідчать про те, що вказана особа зі спільниками вивчила та проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняла рішення заволодіти коштами Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця»», — йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими народним депутатом та його спільниками юридичними особами через «узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу Філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб». В подальшому грошові кошти були використані спільниками на власний розсуд.

 

Відповідно до ст. 480, п. 2 ч.1 ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України особливий порядок кримінального провадження застосовується стосовно народного депутата України, письмове повідомлення народному депутату України про підозру здійснюється Генеральним прокурором.

 

У 2019 році Дубневич був обраний до Верховної Ради 9 скликання як безпартійний самовисуванець за 120 округом (Львівська область). Член депутатської групи «За майбутнє». Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.