Луценко прокоментував справу НАБУ проти нього

10:19, 17.10.2019
Луценко прокоментував справу НАБУ проти нього

Колишній генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що у кримінальному провадженні, яке відкрило стосовно нього Національне антикорупційне бюро, йдеться про догану, яку він нібито не виніс своєму заступнику.

 

Про це написав Луценко у Facebook.

 

"Звичка моїх опонентів шукати бліх і видавати їх за мамонта — незмінна. Попри фанфари певних ЗМІ ця справа НАБУ присвячена тому, що я нібито не виніс догану заступнику", - написав ексгенпрокурор.

 

УМ нагадує,  НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Луценка за статтею Кримінального кодексу України про зловживання владою або службовим становищем. Справу відкрили ще 13 серпня поточного року після відповідного рішення Солом’янського районного суду Києва.

 

На початку жовтня Державне бюро розслідувань також відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем Луценком. Тоді підставою була заява голови парламентської фракції «Слуга народу» Давида Арахамія. Він вказав у заяві, що Луценко, можливо, у змові з низкою колишніх депутатів Верховної Ради та іншими особами, сприяв функціонуванню незаконного грального бізнесу в Україні.

 

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що Юрій Луценко є тим з України, який, за даними американських прокурорів, схиляв партнерів Рудольфа Джуліані Лева Парнаса та Ігоря Фрумана наполягати на відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

 

Пізніше Луценко відхрестився від зв'язків з Парнасом та Фруманом.