The Washington Рost писатиме у своїх текстах Kyiv замість Kiev

19:28, 16.10.2019
The Washington Рost писатиме у своїх текстах Kyiv замість Kiev

(Фото: pixabay.com)

Американське видання The Washington Post вирішило у своїх публікаціях писати назву української столиці як Kyiv, а не Kiev, як це було у газеті досі.

 

Про це повідомив голова бюро The Washington Post у Брюсселі Майкл Бірнбаум.

 

«Washington Рost щойно змінило свій стиль написання на Kyiv. Тепер буде Kyiv, а не Kiev. Ця зміна відповідає побажанням українського уряду, а також останнім змінам інших медіаорганізацій, зокрема Associated Press», – написав Бірнбаум на сторінці у Twitter.

 

Він додав, що написання української столиці як Kiev, щоправда, ще може траплятися в історичних контекстах, щодо страви «котлета по-київськи» чи коли цитується матеріал без перекладу.

 

Як повідомляла УМ, американське інформаційне агентство Associated Press відтепер вживатиме у своїх статтях назву столиці України відповідно до правопису англійською – Kyiv.

17 червня набуло чинності рішення Ради США з географічних назв про заміну офіційної назви столиці України з "Kiev" на "Kyiv" у міжнародній базі. ​

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine запустило онлайн-кампанію #CorrectUA. У рамках якої звертаються до іноземних ЗМІ та аеропортів з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev. Чимало європейських столиць і міст вже підтримали цю ініціативу.