Поновленого на посаді Шевчука не пустили до Конституційного суду

13:59, 16.10.2019
Поновленого на посаді Шевчука не пустили до Конституційного суду

(фото: facebook.com / Станіслав Шевчук)

Конституційний суд роз’яснив поновленому на посаді голови КС Станіславу Шевчуку, що наразі він не може повернутися на робоче місце.
 
Про це йдеться в повідомленні на сайті Конституційного суду.
 
В суді зокрема пояснюють, що 16 жовтня Шевчук звернувся до них з усною вимогою допустити його до робочого місця.
 
Він наголошував на тому, що в рішенні Окружного адміністративного суду Києва йдеться про негайне поновлення його на посаді судді та голови суду.
 
В свою чергу в суді заявляють, що станом на час прибуття Шевчука до будівлі суду рішення Окружного адміністративного суду Києва в справі № 640/8752/19, завірене гербовою печаткою як цього вимагає чинне законодавство, відсутнє.
 
Крім того, як скорочений, так і повний тексти рішення у цій справі відсутні у Єдиному державному реєстрі судових рішень.
 
У КС наполягають, що надана особисто Шевчуком 15 жовтня 2019 року копія скороченого судового рішення не завірена належним чином.
 
Як повідомляє "Українська правда", в середу Шевчука не допустили до робочого місця і навіть у приміщення суду.
 
Нагадаємо, Конституційний суд 15 жовтня провів спеціальне пленарне засідання, де розглядав заяву Станіслава Шевчука про поновлення на посаді судді та голови Конституційного суду, але в засіданні оголосили перерву.
 
Нагадаємо, напередодні Станіслав Шевчук приніс до Конституційного суду заяву про поновлення його на посаді судді та голови на підставі рішення Окружного адмінсуду столиці.
 
11 жовтня суддя Окружного адмінсуду Києва Андрій Федорчук ухвалив рішення про поновлення звільненого Станіслава Шевчука на посаді судді і голови Конституційного Суду.

 

14 травня судді КСУ на спеціальному пленарному засіданні проголосували за звільнення судді Станіслава Шевчука на основі висновків постійної комісії з питань регламенту та етики. За звільнення Шевчука проголосували 12 суддів із 18-ти.

 

Раніше Центр протидії корупції повідомив, що США відмовили у візі голові Конституційного суду Шевчуку через скасування статті про незаконне збагачення. Сам Шевчук назвав своє звільнення "політичним замовленням".