Наталя Корольова просить Зеленського впустити її до України

17:45, 15.10.2019
Наталя Корольова просить Зеленського впустити її до України

Поп-співачка Наталія Корольова з Росії, якій у 2016 році заборонили в'їзд до України, направила лист президенту Володимиру Зеленському з проханням скасувати заборону, яку назвала "абсурдною".
 
За словами артистки, ніхто на пострадянському просторі так "не уособлює колорит та дух України", як вона.
 
Про це Корольова написала на особистій сторінці в Instagram, прикріпивши до свого ролика відеозвернення бабусі-киянки, яка померла у січні 2017 року.
 
Тоді співачка отримала дозвіл приїхати до Києва лише на певний час, щоб попрощатися. Після цього заборону було поновлено.
 
"Сьогодні, (14 жовтня 2019 року, - ред.) в день її народження, я не можу покласти квіти на її могилу и пом'янути в колі близьких!", - написала співачка.
 
 
"Я - Наташа Корольова, на всьому пострадянському просторі уособлюю як ніхто з артистичного середовища колорит, темперамент, дух України! Завжди наголошую і ніколи не цураюся свого походження!" - заявила співачка.
 
За словами Корольової, Зеленський не на словах знає, наскільки абсурдними є подібні обмеження, адже в нього є досвід з серіалом "Свати", актори і прокат якого також опинялися під забороною в Україні.
 
"Я направила лист на ім'я президента України Володимира Зеленського з проханням скасувати цю сфабриковану справу і дозволити мені в'їзд на мою історічну Батьківщину! Тільки він своєю волею може скасувати цей ганебний вирок, розуміючи, як з акторами улюбленого народного серіалу "Свати" всю абсурдність ситуації і безумство попередньої влади! Я вірю і сподіваюся, що в таке велике свято Покрови Святої Богородиці відбудеться чудо і добро переможе, а моя бабуся на небесах дочекається справедливого рішення і буде спочивати з миром!" - додола артистка.
 
Примітно, що це не перша спроба Корольової скасувати заборону СБУ на в'їзд до Україну. Влітку 2018 співачка намагалася оскаржити рішення спецслужби в суді, але програла.
 
Нагадаємо, в жовтні 2016 року СБУ заборонила Наташі Корольовій в'їзд в Україну на 5 років. Причиною заборони в'їзду стали "дії, що протирічать інтересам країни" - так пояснили рішення в СБУ.
 
Як відомо, 14 грудня 2016 року був запланований концерт Корольової у Києві у "Палаці України". Проте концерт викликав в Україні великий спротив. Найбільше обурення громадськості спричинило фото, яке з’явилося в мережах, де Наталя Корольова позує поряд із російським президентом Володимиром Путіним уже після початку російської агресії на Донбасі.
 
Крім фото з Путіним та вступів у Криму, Наталі Корольовій також закидають виступ у 2015 році в новорічному концерті, де вона разом із дуетом "Кролики" заспівала нову інтерпретацію пісні Володимира Висоцького "Москва-Одеса", у якій висміюється рішення української влади закрити повітряне сполучення між Москвою та українськими містами.