Ексдепутат Луценко став радником Кличка

13:27, 15.10.2019
Ексдепутат Луценко став радником Кличка

Народний депутат 8 скликання від "Батьківщини" Ігор Луценко став радником столичного голови Віталія Кличка.

 

Про це Луценко написав в пості у Facebook.

 

"Останнім часом мене регулярно питають - чим же я буду далі займатися? Відповідаю: тим, чим і попередні 12 років і 1 місяць. Відсьогодні ще й офіційно. Мене призначено радником міського голови з питань запобігання та виявлення корупції в Києві", - написав ексдепутат

 

Луценко зазначив, що працюватиме на громадських засадах,тобто на безоплатній основі.

 

Станом на 16 жовтня 2018 року у мера Києва, голови КМДА Віталія Кличка було 34 радника на громадських засадах.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Кличко призначив на посаду свого радника керуючого партнера інноваційного центру міста UNIT. City і колишнього керівника експоцентру ВДНГ Максима Бахматова.

 

 
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 
 

Як відомо, попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Зокрема міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.