Трамп оголосив про введення санкцій проти Туреччини

07:01, 15.10.2019
Трамп оголосив про введення санкцій проти Туреччини

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив про введення економічних санкцій проти Туреччини.

 

Про це йдеться в заяві Трампа

 

Санкції будуть введені щодо діючих і колишніх турецьких чиновників, а також усіх, кого Вашингтон вважає відповідальним за "дестабілізуючі дії Анкари на північному сході Сирії".

 

Президент США також заявив, що він збільшив тарифи на імпорт сталі з Туреччини на 50 відсотків і призупинив переговори про торгівлю з Анкарою.

 

"Я повністю готовий без зволікання знищити економіку Туреччини, якщо турецькі лідери продовжать йти по небезпечному і деструктивному шляху", - додав він.

Як повідомляла УМ,  8 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.
 
 
 
 
У неділю міністр оборони США Марк Еспер заявив, що США мають намір евакуювати всіх американських військових із північної частини Сирії через турецький наступ у регіоні.
 
 
14 жовтня Курди домовилися з Асадом про розміщення військ на кордоні з Туреччиною