Українці почали гірше ставитися до Зеленського – соцопитування

22:32, 14.10.2019
Українці почали гірше ставитися до Зеленського – соцопитування

Протягом місяця зменшилася кількість українців, які позитивно ставляться до президента Володимира Зеленського, а також до  прем'єра Олексія Гончарука та спікера ВР Дмитра Разумкова.

 

Таким є дослідження Київського міжнародного інституту соціології, опубліковане 14 жовтня.

 

З 9 по 11 жовтня КМІС провів опитування серед дорослого населення методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

 

Опитування не проводилося на територіях, які тимчасово не контролюються владою України. Проведено 1200 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

 

Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитування КМІС, яке було проведене с 16 по 19 вересня 2019 року, тоді було опитано 1500 респондентів.

 

Так, у жовтні порівняно з вереснем знизилося число тих, хто позитивно ставиться до трьох перших осіб держави: Зеленського (73% і 66%), Гончарука (17% і 10%) і Разумкова (33% і 27%).

 

При цьому рівень знання про Гончарука і Разумкова невисокий: першого не знають 48% опитаних українців, другого – 36%. Дещо зросло число тих, хто позитивно ставиться до Бойка і Тимошенко. Ставлення до Вакарчука і Порошенка практично не змінилося.

 

64% опитаних тією чи іншою мірою схвалюють дії та заяви Зеленського у вересні та жовтні цього року, 22% - тією чи іншою мірою не схвалюють. 51% респондентів схвалюють дії уряду протягом вересня та жовтня, 27% - не схвалюють. 53% учасників дослідження схвалюють дії Верховної Ради протягом вересня та жовтня, 30% - не схвалюють.

 

49% опитаних українців тією чи іншою мірою схвалюють заяву міністра освіти Ганни Новосад про те, що з вересня наступного (2020 року) всі російськомовні школи України перейдуть на українську мову навчання, 47% - тією чи іншою мірою не схвалюють таке рішення.