В Умані затримали чоловіка за антисемітські написи і зображення Гітлера (фото)

12:03, 14.10.2019
В Умані затримали чоловіка за антисемітські написи і зображення Гітлера (фото)

На Черкащині затримали чоловіка, який в Умані розмалював стіну антисемітським графіті із зображенням Гітлера. Своє "мистецтво" горе-худоник розмістив у районі, неподалік могили Раббі Нахмана, де традиційно проходить паломництво євреїв і де компактно проживають брацлавські хасиди.
 
Про це у своєму Twitter написав повноважний посол Ізраїлю в Україні ‎Джоель Ліон, який закликав владу України звернути увагу на прояви антисемінізму та покарати винних.
 
Як зазначив голова Черкаської обладміністрації Ігор Шевченко, прояви антисемітських настроїв є неприпустимими у сучасній демократичній Україні.
 
"Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та спроби посіяти ворожнечу", - заявив Ігор Шевченко і назвав появу графіті в Умані ганебним явищем.
 
 
"Сподіваюся на швидкі дії правоохоронних органів та справедливе покарання винних.
 
Повага до життя і гідності кожної людини, незалежно від її національності чи віросповідання, є найвищою цінністю", - зазначає голова Черкаської облдержадміністрації.
 
Як розповідають у поліції Черкащини, антисемітське зображення вже  замалювали комунальники, а  із затриманим "художником" працюють слідчі.
 
Відкрито кримінальне провадження за статтею 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. 
 
Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.