Луценко відхрестився від зв'язків з Парнасом та Фруманом

18:07, 13.10.2019
Луценко відхрестився від зв'язків з Парнасом та Фруманом

Ексгенпрокурор Юрій Луценко спростовує інформацію американських ЗМІ, що він схиляв партнерів Рудольфа Джуліані Льва Парнаса та Ігоря Фрумана наполягати на відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

 

Про це він заявив у коментарі УП

 

Зокрема, Луценко прокоментував інформацію, що Парнас і Фруман намагалися позбутися Йованович на його прохання.

 

 "Ні, неправда. Я ніколи не мав з Джуліані ніяких домовленостей і ніколи не спонукав до жодних дій", – заявив екс-генпрокурор.

 

Луценко також уточнив, чи знайомий з Парнасом та Фруманом.

 

"З ними мене познайомив Джуліані. Ми спілкувалися на загальні теми. Ніяких ділових відносин я з ними не мав", - повідомив він.  

 

Як повідомляла УМ, американські ЗМІ повідомляли, що Юрій Луценко є тим з України, який, за даними американських прокурорів, схиляв партнерів Рудольфа Джуліані Лева Парнаса та Ігоря Фрумана наполягати на відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

 

Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію на курси англійської мови. Екс-генпрокурора звинувачують у тому, що він виїхав з країни у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського. Після цього Юрій Луценко заявив, що готовий за необхідності дати свідчення у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

 

Луценко зокрема стверджує, що зустрічався з адвокатом Трампа Джуліані для того, щоб добитися арешту грошей Януковича.

 

Раніше екс-посол США в Україні Марі Йованович погодилась дати свідчення Конгресу у справі тиск президента США Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського.
 
Вона повідомила на слуханнях в Палаті представників, що президент США Дональд Трамп особисто вимагав її звільнення від Держдепу США та "розгорнув кампанію" проти неї.
 
Також з'ясувалося, що в справі про імпічмент президента США Дональда Трампа з'явився ще один інформатор.
 
Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.
 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.