У Грузії до Дня захисника України відкрилася фотовиставка «Обличчя миру»

19:19, 11.10.2019
У Грузії до Дня захисника України відкрилася фотовиставка «Обличчя миру»

З нагоди Дня захисника України Посольство України в Грузії відкрило в Сухумському державному університеті м.Тбілісі виставку військового фотографа волонтера Дмитра Муравського під назвою «Обличчя миру».

 

Це світлини захисників України, зроблені безпосередньо на передовій: військових ЗСУ, добровольців, бійців Національної гвардії та волонтерів.

 

Про це повідомляє Посольство України в Грузії у Facebook.

 

 

Головна мета цього фотопроекту – героїзація української армії, актуалізація проблем українських військовослужбовців, ветеранів та інвалідів АТО.


Проект переносить мирних людей в реалії бойових дій, дозволяючи їм доторкнутись до тих емоцій та відчуттів, які супроводжують бійців на передовій.

 

 

Також, завдяки фото проекту, йде нагадування суспільству про ту ціну, яку ми платимо за наш мир та спокій.

 


Виставку відкрили радник Посольства України Андрій Касьянов, ректор Сухумського державного університету м.Тбілісі Зураб Хонелідзе та Аташе з питань оборони при Посольстві України в Грузії генерал-майор Ігор Остапенко.

 


Багато спільного у українського та грузинського народів на сучасному етапі у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності – Абхазія, Цхінвальський регіон, Крим та Схід України, на захист яких стали патріоти своїх держав, багато з них віддали своє життя…..


Студенти, викладацьких склад університету та відвідувачі заходу вшанували пам'ять загиблих захисників України та Грузії хвилиною мовчання.