Хорошковського двічі з початку жовтня бачили на Банковій — «Схеми»

11:49, 11.10.2019
Хорошковського двічі з початку жовтня бачили на Банковій — «Схеми»

Віцепрем’єра часів Віктора Януковича та ексглави Служби безпеки Валерія Хорошковського двічі з початку жовтня бачили, коли він направлявся до Офісу президента.

 

Обидва візити зафіксували журналісти-розслідувачі програми «Схеми: Корупція в деталях».

 

Як зазначено у розслідуванні, 30 вересня Хорошковський прилетів на приватному літаку з Лондона в аеропорт Київ, де його зустрів кортеж з охороною. А 1 жовтня цей же кортеж їхав в напрямку Офісу президента. Спочатку машини проїхали арку, яка веде до його бокового заїзду, а через дві години виїхали з неї.

 

В інший день відомча машина Skoda поїхала з Офісу президента в підземний паркінг будівлі, де, ймовірно, розташовується офіс Хорошковського, і де на неї чекала охорона. Після цього машина швидко виїхала з закритого паркінгу і повернулася на Банкову.

 

У розслідуванні також йдеться. що за період президентства Зеленського літак, яким користується Хорошковський, вже шість разів прилітав в Україну. Натомість за три роки президенства Петра Порошенка такі візити фіксували лише двічі.

 

Хорошковський виїхав з України наприкінці 2012 року. З 2013 року він проживає в Монако.

  Напередодні пресмарафону Зеленський підтвердив, що зустрічався з Хорошковським на Банковій, але запевняє, що зустріч булу одна.
 
 
«З паном Хорошковським я справді зустрічався на Банковій. Я цього не приховую. До нього (Хорошковського — ред.) було одне, дуже серйозне питання — і це дуже серйозне питання ми з ним обговорювали. Я не можу поки сказати, яке — якщо можна. Він не є моїм радником, він не впливає на мою команду. Зустріч стосувалася – ви з часом будете знати, з приводу чого відбувалася ця зустріч, коли ми з вами побачимо її результат. Ця зустріч – ні про які посади, ні про які тіньові домовленості. Це нас не цікавить...Зустріч була особиста», — сказав президент, відповідаючи на запитання журналіста «Схем».