Біля берегів Саудівської Аравії стався вибух на борту іранського танкера

10:00, 11.10.2019
Біля берегів Саудівської Аравії стався вибух на борту іранського танкера

Неподалік від узбережжя Саудівської Аравії в Червоному морі сталися вибух і пожежа на борту іранського нафтового танкера.

 

Про це повідомляють іранські ЗМІ, передає АР.

 

«Дві ракети завдали удару по іранському танкеру, який подорожував через Червоне море біля узбережжя Саудівської Аравії, заявили іранські чиновники» — йдеться у повідомленні.

 

За даними ЗМІ, вибух стався, коли танкер перебував у близько 100 кілометрах від саудівського портового міста Джедда. Наближене до організації «Корпус вартових ісламської революції» агентство Nour, повідомляє, що ніхто з екіпажу не постраждав.

 

Водночас агентство Іранське державне телебачення повідомляє, що вибух спричинив серйозні ушкодження судна і витік нафти у відкрите море.

 

Зазначимо, що відносини між Іраном та Саудівською Аравією останнім часом стають дедалі більш напруженими.

 

Як  повідомляла УМ, 14 вересня дрони атакували один з найбільших у світі нафтопереробних заводів саудівської компанії Saudi Aramco.

 

Після нападу в Саудівській Аравії видобуток нафти впав майже удвічі. А ціна на нафту у світі зросла на 20% за декілька секунд.

 

Це найбільша атака на нафтову інфраструктуру Саудівської Аравії за останні 10 років.

 

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Іран у «безпрецедентній атаці на світовий енергетичний ринок». Натомість Іран заперечує будь-яку причетність до атаки.