Двох «спонсорів» виборчої кампанії Трампа взяли під варту

10:03, 11.10.2019
Двох «спонсорів» виборчої кампанії Трампа взяли під варту

Американський суд узяв під варту з можливістю внесення застави бізнесменів Льва Парнаса й Ігоря Фрумана, яких пов'язують із адвокатом президента Дональда Трампа Руді Джуліані.

 

Про це повідомляє Reuters.

 

Суддя Майкл Нахманоф наказав Парнасу та Фруману викласти по 1 мільйону доларів кожен, здати паспорти та підлягати домашньому ув'язненню та виконати інші умови для звільнення з в'язниці.

 

Бізнесмени працюють у Флориді, але мають іноземне походження (України та Білорусі).

 

Як повідомляла УМ, двоє спонсорів виборчої кампанії Трампа на виборах президента США, які допомагали його адвокату Руді Джуліані лобіювати розслідування відносно Джо Байдена, були затримані 9 жовтня пізно ввечері за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

 

Пізніше голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Дональда Трампа.

 

Парнас і Фруман шукали зустрічі з Володимиром Зеленським. Під час інавгурації вони зупинялися в готелі Hilton в Києві.

 

У той же час, олігарх Ігор Коломойський стверджував, що після перемоги Зеленського на виборах вони приїжджали до Ізраїлю і безуспішно просили його посприяти зустрічі з майбутнім президентом.

 

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, написали заяву у правоохоронні органи України на Ігоря Коломойського після його інтерв’ю, в якому олігарх назвав їх "аферистами" і пообіцяв "вивести на світло боже".

 

17 травня в інтерв’ю програмі Радіо Свобода "Схеми" Коломойський назвав аферистами двох американців – Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, які "збирають з людей гроші", прикриваючись зв’язками з Джуліані.

 


16 травня в Україну з Ізраїлю прилетів олігарх Ігор Коломойський. Він не був в Україні з червня 2017 року і заявив, що приїхав прожити в Україні найближчі п’ять років.


Коломойський заявив в інтерв'ю програмі "Схеми", що ФБР, можливо, і веде розслідування стосовно нього, але воно нічим не завершиться, бо він "нічого протизаконного на території США, ЄС чи України не скоїв".


Раніше видання The Daily Beast з посиланням на 3 джерела повідомило, що ФБР веде розслідуванняпроти олігарха Ігоря Коломойського.

 

Видання також зазначає, що Ігоря Коломойського "звинувачували у замовних убивствах" (у 2015 році), а тепер вважають покровителем кандидата у президенти, коміка Володимира Зеленського.

 

Федеральне бюро розслідувань країни "не підтверджує і не заперечує існування будь-якого розслідування" проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

 

10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

 

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".
Серед таких людей він назвав нардепа Сергія Лещенка.


Сам Лещенко заявив, що генпрокурор Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.