Зеленський про справу Шеремета: полетять голови, якщо не буде результатів

22:06, 10.10.2019
Зеленський про справу Шеремета: полетять голови, якщо не буде результатів

Президент України Володимир Зеленський готовий змінити керівництво силових структур і правоохоронних органів у разі, якщо до визначеного терміну вони не забезпечать результату в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

 


Про це він заявив під час пресмарафону 10 жовтня.

 

“Якщо я скажу вам, у чому секретність цієї справи, то я просто візьму і зірву операцію. Я хочу, щоб ми закінчили цю справу. Я не займався цим питанням протягом двох років, тому я не сприймаю ці терміни на свій лад. Мені потрібен результат у цій справі. Ми хочемо знати деталі цієї справи, а найголовніше - ім'я вбивці. Давайте почекаємо, доки все це закінчиться... Якщо до того терміну, про який ми говорили (з керівниками силових структур і правоохоронних органів - ред.), не буде результату, то будемо змінювати керівництво”, - сказав Зеленський.

 

При цьому на прохання журналістів уточнити, про який саме термін ідеться, глава держави відповів, що не розголошуватиме цієї інформації.

 

“Коли буде результат, ви погодитеся тоді з тим, що я був правий, не сказавши зараз вам про термін”, - додав він, звертаючись до представників ЗМІ.

 

Як повідомляла УМ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві, в результаті вибуху автомобіля о 7:45 ранку, машина вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Основними версіями щодо причини злочину було названо професійну діяльність, а також неприязні стосунки та участь російських спецслужб.