Зеленський обіцяє звільнити голову СБУ, якщо його консультує Матіос

20:05, 10.10.2019
Зеленський обіцяє звільнити голову СБУ, якщо його консультує Матіос

Президент Володимир Зеленський заявив, що звільнить з посади голову СБУ Івана Баканова за наявності доказів, що його консультує колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

 

Про це Зеленський сказав на зустрічі із журналістами у Києві 10 жовтня

 

Журналістка розповіла Зеленському, що ЗМІ провели розслідування і дізналися про багаточисленні зловживання Матіоса, також їй відомо, що екс-прокурор "мало не консультує" голову СБУ Баканова.

 

Вона запитала президента, чи є гарантія, що звільнені правоохоронці не повернуться до влади, і коли будуть розслідувані їхні злочини.

 

Зеленський відповів, що звільнити генпрокурора Юрія Луценка і головного військового прокурора Матіоса було "непростим завданням", але його команда його виконала.

 

"З приводу того, що пан Матіос консультує Івана Баканова – якщо ви мені покажете деталі, я звільню Баканова, просто я вам зразу говорю. Якщо будуть докази, я звільню голову Служби безпеки України"", - сказав президент.

 

Щодо розслідування дій Матіоса президент запропонував звести журналістів з новим генпрокурором Русланом Рябошапкою, щоб вони йому показали матеріали, які в них є на колишнього військового прокурора.