Томаш Фіала спростував заяву Зеленського, що компанія купувала активи оточення Януковича

17:26, 10.10.2019
Томаш Фіала спростував заяву Зеленського, що компанія купувала активи оточення Януковича

Томаш Фіала, Гендиректор Dragon Capital

Гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала заявив, що не збирається змінювати громадянство, і спростував заяву президента Володимира Зеленського, що компанія купувала активи оточення Януковича.

 

Про це повідомляє НВ. 

 

Так він прокоментував критику від Зеленського, озвучену в ході сьогоднішнього прес-марафону. Глава держави посперечався з журналістом НВ Іваном Верстюком. Президент, зокрема, заявив, що, на його думку, ЗМІ в Україні «повинні бути незалежними і українськими», коментуючи наявність у Фіали чеського громадянства. Зеленський також сказав, що Dragon Capital купувала активи оточення Януковича.

 

Фіала у відповідь заявив, що Зеленський вже третій президент, якому не подобається його публічна позиція і позиція НВ, яке належить Dragon Capital.

 

«Ваші попередники також надавали перевагу тільки позитивним коментарям в свою сторону і погано ставилися до конструктивного фідбеку від бізнесу. Вони не бажали бачити недоліки роботи своєї команди і чути про це. До чого це призвело, ми бачили: один поїхав з країни, другий з тріском програв вибори», — заявив гендиректор Dragon Capital.

 

Він нагадав, що в 2012 році податкові органи оштрафували компанії групи Dragon Capital на 320 млн грн. Фіала пов’язує це з його критикою через посилення податкового тиску і впливу олігархів.

 

«Порошенко не сподобалося, коли я в вересні 2014 році сказав, що продаються місця в списках його партії і критикував за відсутність боротьби з корупцією і небажання просувати структурні реформи. Через якийсь час його команда завела на мене кілька кримінальних справ і мені доводилося ходити на допити. З вашої реакції на питання Івана Верстюка на сьогоднішній прес-конференції зрозуміло, що вам теж щось не подобається в моїх коментарях сьогоднішньої влади», — сказав Фіала.

 

 

Як повідомляла УМ, Зеленський дорікнув НВ в тому, що генеральним директором інвестиційної компанії Dragon Capital, що володіє виданням, є громадянин Чехії Томаш Фіала. На думку президента українськими ЗМІ мають володіти українці.

 

У відповідь головний редактор видання НВ Віталій Сич вважає, що  Зеленський рано почав нервуватися і нападати на медіа. Адже він працює президентом всього кілька місяців.

 

Читайте також: Соцмережі реагують на прес-марафон Зеленського.