Я не знаю Портнова, це не моя команда - Зеленський

15:45, 10.10.2019
Я не знаю Портнова, це не моя команда - Зеленський

Президент Володимир Зеленський запевнив, що не знає і не спілкується із колишнім заступником глави Адміністрації президента часів Януковича Андрієм Портновим.

 

Про це президент заявив на зустрічі із журналістами на фудкорті.

 

Зеленському сказали, що глава офісу президента Андрій Богдан його заступник Андрій Смирнов та Портнов близькі друзі. Після цього журналіст запитав президента, чи не вважає він, що деякі рішення і переслідування в Україні стали "політично-мотивованими".

 

"Пан Портов, якого я не бачив. Я його бачив може 5 років тому один раз в житті випадково. Я не спілкуюся з ним по телефону. Ми не знайомі, близько з ним не знайомі".

 

Зеленський попросив навести хоч один приклад впливу його команди і його оточення на рішення судів. Президенту розповіли про справи щодо ДБР, де в якості свідка фігурує п'ятий президент Петро Порошенко, де заявником був Портнов.

 

"А як моя команда на це впливає? Я не знаю пана Портнова, це не моя команда... Добре, от зараз для мене це вже не чутки, тому що це ваша реальна заява. Я узнаю всю цю інформацію і відповім на ваше питання, тому що моєї відповіді вам недостатньо, а я не можу вам навпаки задати питання, тому що у вас якась недоторканість у діалозі. Я вас запросив на діалог, на розмову. Окей, інший формат...Я президент України, я не хочу обговорювати чутки, я ж не на ринку знаходжусь, не на базарі. Якщо моя команда щось зробить не по закону, я звільну кожного".

 

Нагадаємо, в одному з інтерв'ю Богдан говорив, що Портнов його давній друг. Порошенко вважає, що директор ДБР Роман Труба зливає інформацію Богдану, а той передає інформацію Портнову.

 

Як повідомляла УМ, Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту екснардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

 

Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

При цьому нових доказів проти Пашинського прокурор не надавав.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: ТЕТЯНА ЧОРНОВОЛ ПРИНЕСЛА ДО ДБР ЗАЯВУ ПРО ЗЛОЧИН ТРУБИ

 

Директор ДБР Роман Труба запевняє, що ні він ні його підлеглі не є джерелом витоку інформації у провадженнях, де фігурує п’ятий президент країни Петро Порошенко.